De doula die dieper gaat: waarom ik voorlichting geef én coach

Ik geloof niet in trajecten waarin je kennis met mij maakt, ik jou voorlicht en ik vervolgens voor jou op wacht ga. En vergeet je rolstoelmuntje niet.

Meer dan voorlichting en bij je bevalling zijn

Doula zijn gaat voor mij veel verder dan jou goed voorlichten over je bevalmogelijkheden en ‘er zijn’ op het moment dat je bevalt.

Doula zijn gaat voor mij over ruimte houden voor jou, al ín je zwangerschap. Dat betekent dat we kijken naar wie je bent en wie je straks, tijdens je bevalling en als moeder, wilt zijn. Vervolgens ontdek je veilig en bovendien zelf hoe je daar naartoe kunt bewegen.

Dat is coaching. Niet voorlichten. Voorlichten is kennisoverdracht. Ook nuttig, maar daarmee werk je niet met het allerbelangrijkste instrument tijdens je bevalling: jij.

Zes in plaats van twee afspraken

Ik heb dus geen twee voorlichtingssessies voorafgaand aan je bevalling, we plannen zes afspraken. Vier daarvan zijn coachingsessies. Geen gezweef, vooral praktisch en speels. Alle ‘vrouwen’ met wie ik dit heb gedaan, app’ten me na afloop van sessie 1 dat ze direct iets anders zijn gaan doen.

De een zocht meer creativiteit op.
De ander zag opeens helder wat belangrijk voor haar was, en kon zo gericht naar een oplossing zoeken toen ze ergens onrustig van werd.
Weer een van mijn andere bloomers app’te dat haar partner nu ook zo’n sessie wilde.

Nieuwsgierig naar hoe wij samen kunnen bewegen naar een zwangerschap, bevalling en kraamtijd waarin je op je stevigst staat? Check wat op mijn doulapagina welke stappen we nemen. Of mail me, dan verkennen we samen wat ik voor je kan doen.